Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no

Arkivplan - Rennebu kommune fra 2016 - 2019

DSCF0515

Rennebu er en trivelig og optimistisk innlandskommune med stor tro på framtida! ”Rennebu – et godt sted å være” er slagordet til Rennebu. Ca 2 500 innbyggere og 2000 hytteeiere er stolte av bygda vår. Storslått natur og vakkert kulturlandskap gir ro for sjelen og inspirasjon til jobb og fritid. Laksefiske i Orkla, ørretfiske i små og store fiskevann, turterreng for alle. 

Milevis med oppkjørte skiløyper om vinteren. Fine turer  i Barnas Naturverden. Topptrim for hele familien i sommerhalvåret. 

Det tilbys hundekjøring og rideturer i fjellet.

Dyktige håndverkere tilbyr sine tjenester basert på tradisjonelt håndverk. Ysteriet på Grindal.  . er et av landets beste i osteproduksjon. Terrengen på Stamnan produserer kjøretøy for funksjonshemmede.  Fastboende og hytteeiere benytter seg av bygdesmeden, av det lokale snekkeriet eller av dørfabrikken, tømrere, rørleggere, elektrikere, hyttebyggere og lokale butikker. Rennebumartnan viderefører tradisjonelt håndtverk. 

Rennebu er en kraftkommune. Bygda har mange kraftverk som forsyner store deler av Midt-Norge med elektrisitet.

Landbruket er primærnæringen i Rennebu. Sysselsettingen for øvrig domineres av bygg- og håndverk, samt offentlig virksomhet. I Trollheimen er det reindrift. Berkåk er sentrum i kommunen, som ligger en times kjøring fra Trondheim og Orkanger. Når ny E6 er ferdig utbygd med 4-felts veg blir kjøretiden til Trondheim 45 minutter.   Flere bedrifter har valgt lokalisering på Berkåk på grunn av de gode kommunikasjonene (E6, Rv 3, fylkesvei 700, jernbane). At det er lav arbeidsgiver avgift på  6,4 % er også attraktivt for bedrifter. Fra Rennebu kirke som ligger i grenda Voll er det 10 mil til Nidarosdomen. Mange ønsker å gå de siste ti milene av Pilgrimsleden, som altså starter ved Rennebu kirke.